MANİSA / YUNUSEMRE - Mehmet Suphi Egemen İlkokulu

Nis

Okulumuz Mehmet Suphi Egemen ilkokulu 21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanan orman haftasını coşkulu bir şekilde kutladı. okul müdürü Evra Seda SATAN öncülüğünde, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Mrt

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü okulumuzda öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Okulumuzun 3/D sınıfı öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde hazırlamış oldukları Nasrettin Hoca Fıkralarını canlandırdılar ardından 3/C sınıfı öğrencilerinin öğretmenleri rehberliğinde hazırlamış oldukları bir mecit oyunu sergilendi. Çeşitli gösterilerle etkinlik sona erdi.

Kas

Akhisar Stadyumu’nun açılışı için Manisa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Yunusemre Belediyesi Mehmet Suphi Egemen İlkokulu Mehter Takımı karşıladı. Minik mehteranları dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere eşlik edip onlarla fotoğraf çektirdi.

Ekm

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Cuma günü yapılan Kortej yürüyüşüyle halkımız çocuk bayramına davet edildi. Bayram günü öğrencilerimizin öğretmenleriyle beraber düzenlendiği gösteriler, çeşitli sahne etkinlikleriyle devam etti.

Bayram sonrası kortejde çocuk için çocuk olduk. Veliler, öğrenciler, öğretmenler hazırladıkları kostümlerle çocuğa olan değeri 23 Nisan’da hatırlatmak ve vurgulamak istediler. Yunusemre belediyesi, Kelebekler Diyarı Anaokuluyla birlikte hazırlanan pankartlarla herkes çocuk oldu.

Yapılan gösteriler ve etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Ekm

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İlimizin kan sorununa destek vermek amacıyla Türk Kızılayı Manisa Kan Bağış Merkezi ile beraber düzenlediği "Manisa Sana Kanım Feda" projesini okulumuzda ilçe kaymakamımız sayın Ahmet ERDOĞDU’nun katılımıyla gerçekleştirdik. Duyarsız kalmayan tüm velilerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Ekm

21-26 Mart arasında kutlanan ORMAN HAFTASI münasebetiyle, okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri orman fidanlığının destekleriyle alınan 200 adet fidan dikimi Yunusemre Belediyesi ekipleri rehberliğinde gerçekleştirdi. Hafta boyunca veli katılımı etkinlikleriyle yapmış olduğumuz bahçe süslerimiz ile de bahçemizi süsleyerek çocuklara doğa sevgisini bir kere daha aşıladık.

Ekm

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 103. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Törene okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunun ardından istiklal marşının okunması ile program başlamıştır. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla Çanakkale şehitleri başta olmak üzere bütün şehitlerimiz anıldı. Öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu yazılar, şiirler, gösteriler programda yer almıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz öğrencileri,  Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda  görevli Mehmetçik’e destek vermek için çeşitli hediye paketleri hazırladı ve duygularını kaleme döküp mektup yazdı.

Ekm

Manisa Mehmet Suphi Egemen İlkokulu, Yerli Malı haftasında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Okulun öğrencileri, Türkiye´nin bölgelerine özgü giysi, oyun, yemek, şive gibi farklılıkları yaparak öğrendi.